Fermierii danezi vor avea la dispoziție un fond guvernamental de 2.680.000 milioane de euro pentru producătorii de alimente pe bază de plante cultivate în sistem ecologic, potrivit unui comunicat al Ministerului Alimentației, Agriculturii și Pescuitului de la Copenhaga, citat de siteul euromeatnews.com.

”Oricine poate solicita finanțare”, garantează ministrul Rasmus Prehn, a cărui ambiție este ca țara sa să devenină lider mondial absolut în producția de alimente bogate în proteine vegetale.

Conform datelor oficiale, quinoa, năutul și lintea se află în meniul tot mai multor danezi. „Pentru ca Danemarca să ajungă lider în producția de alimente cu proteină vegetală, trebuie să creăm un cadru legislativ bun. Banii pe care îi alocăm acum îi vor ajuta pe fermierii întreprinzători să producă, să dezvolte și să vândă cele mai bune plante și alimente organice. Danemarca se află în topul producătorilor de alimente organice și putem folosi acest lucru pentru a dezvolta alimente pe bază de plante. Interacțiunea contribuie la asigurarea faptului că, pe lângă climă, atingem și alți parametri importanți, cum ar fi durabilitatea și beneficiile sociale”, a mai spus ministrul Prehn.

Agricultura ecologică are, în general, un consum mai redus de azot decât agricultura convențională și cu 30% mai multe specii de plante vegetează pe terenurile organice și pe terenurile învecinate, contribuind la creșterea biodiversității Cele 2.690.000 de euro vor fi alocate prin Fundația pentru Agricultură Organică.
Danemarca este în același timp unul dintre cei mai mari producători de carne de porc din Uniunea Europeană.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment