M-aș fi așteptat ca dl. Petre Daea, ministru al Agriculturii, să preia panica europeană privind iarna care se apropie, cu gazele rusești reduse și cu electricitatea scumpă, și să o transforme într-un mesaj publicitar-optimist: ”nu vă temeți, oițele noastre au lână bogată, iar gospodarii noștri fac niște plăpumi din lână sub care vă veți simți ca la ecuator”, reactualizând astfel tema pastorală, care l-a făcut foarte popular în 2017-2019, mai ales că partidul domniei sale s-a tot lădat că va înființa centre pentru colectarea lânii.

Este o bună ocazie pt dl. ministru să dea un bobârnac unei industrii țărănești adormite. Eventual să mai meargă și pe la făbricuțele care mai utilizează lână, alea câte mai sunt, că pe câmp l-am tot văzut. În fond, de ce nu ar fi o oportunitate pentru noi să fabricăm și să vindem plăpumi și pături din lână pentru cei care se pregătesc de o iarnă care se anunță dificilă? Artizanatul e tot mai căutat. Sub plapuma din lâna oițelor din Carpați, germanii ar putea avea parte de nopți călduroase, când acul gazometrului va înțepeni aproape de zero.

Să nu mai spun că dl. Daea a inițiat în 2018, în timpul guvernului Dăncilă, și un program numit ”Alege oaia”, cu caravane prin marile orașe. Cu tot festivismul inerent, programul pare că a mișcat un pic lucrurile: INS a publicat date care au arătat că românii au consumat mai multă carne de oaie. Prin urmare, dle. ministru, lăsați bazaconiile cu Uniunea Europeană care ne bagă insecte pe gât și reamintiți-vă de oaia românească, fiindcă a contribuit la popularitatea dvs mai mult decât cormoranii și decât ieșirile pe câmpurile marilor fermieri din sectorul vegetal!


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment