Muñoz lucrează la restaurantul DiverXo Madrid. După premiere, a declarat că un astfel de premiu ”este un vis devenit realitate”, o recunoaștere a multor ani de ”creativitate, dăruire, pasiune și muncă grea”. El a spus că ultimii ani în ”lumea DiverXo” au fost ”foarte intenși și brutali”, dar și-a exprimat încrederea că ”tot ce-i mai bun urmează să vină”, atât pentru el, cât și pentru echipa lui.

Pe locul doi, s-a situat suedezul Björn Frantzen, iar pe locul trei tot un spaniol, Andoni Luis Aduriz de la restaurantul Mugaritz din San Sebastián. Anul trecut, Andoni Luis s-a clasat pe locul 45, reușind să facă de data aceasta un salt uriaș în preferințele juriului.  

Printre cei 100 cei mai buni bucătari ai lumii premiați la Amsterdam, în 15 septembrie 2021, nu se află niciun român. Spaniolii, în schimb, ocupă în total 15 poziții. De altfel, Spania are cei mai mulți chefi în acest clasament. Cei o sută de bucătari sunt activi în 29 de țări.

Dabiz Muñoz @thebestchefawards.com

Prima poziție ocupată de o femeie este numărul 7 și a fost atribuită slovenei Ana Ros. Pe locul 15 s-a situat Anne-Sophie Pic, din Franța. Poziția 100 a fost ocupată de Elena Reygadas, din Brazilia.

Au mai fost acordate:

– premiul pentru cel mai bun bucătar Rising Star, oferit de Perrier-Jouët, lui Fatmata Binta din Sierra Leone. Tânăra a câștigat acest premiu ca apreciere pentru talentul și progresul ei în lumea gastronomiei.

– Premiul pentru cel mai bun bucătar-șef Fol-LOVERS oferit de Custom Culinary lui Manoella “Manu” Buffara din Brazilia. Acest premiu a fost acordat în urma voturilor de pe rețelele de socializare.

– Premiul pentru cel mai bun bucătar de patiserie oferit de Valrhona, pentru Maša Salopek din Slovenia.

– Premiul Best Chef Food Art Award oferit de Antonius Caviar lui Vicky Lau din China. Acest premiu este dedicat celui mai bun artist dintre toți bucătarii.

– Premiul oferit de Maida restaurantului RIJKS din Amsterdam (orașul gazdă); Aici lucrează o echipă formată din Joris Bijdendijk, Ivan Beusink și Yascha Oosterberg

– Premiul pentru pentru cel mai bun bucătar dintre debutanți, oferit de Le Nouveau Chef lui Henrique Sá Pessoa din Portugalia. Acest premiu îl onorează pe bucătarul care obține cea mai bună poziție dintre toți noii candidați.

– Premiul pentru cel mai bun bucătar votat de bucătari oferit de Difference Coffee lui Björn Frantzen din Suedia

– Premiul pentru cel mai  inovator bucătar oferit de LSG Group lui Joan Roca din Spania Acest premiu este o distincție pentru bucătarul-șef care este remarcabil în ceea ce privește cercetarea și tehnicile experimentale în domeniul gatsronomiei.

– Premiul pentru cea mai cunoscută ”legendă vie” a gastronomiei oferit de Chopin lui Alfonso Iaccarino din Italia.

Acest premiu a fost acordat celui mai bun bucătar care nu mai este activ în bucătărie, dar care are încă o influență crucială asupra lumii gastronomiei.

– Premiul Best Chef Pizza, oferit de Molini Pizzuti lui Franco Pepe din Italia.

BEST CHEF este un proiect internațional dedicat aprecierii bucătarilor talentați care creează cele mai bune experiențe culinare, dar și schimbului de experiență între generațiile de bucătari.

sursa și fotoc cover thebestchefawards.com

Vezi AICI lista celor 100 cei mai buni bucătari din lume.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment