3.711 t de carne de vită ( animale vii, carne refrigerată, carne congelată, carne afumată, uscată, grăsimi ) din România au fost expediate către țări din afara blocului comunitar, în ianuarie 2022. Cantitatea a fost mai mică decât în ianuarie 2021: 4.625 t.

În februarie 2022, a fost înregistrată o creștere a exporturilor până la 4.673 t, depășind cantitatea livrată în februarie 2021: 4.119 t.

În schimb, în martie 2022, exporturile au scăzut la 2.647 t, cantitatea fiind jumătate față de martie 2021: 4.840.

În aprilie, exporturile au înregistrat o revenire la 3.533 t, dar sub nivelul din 2021: 4.191 t.

În mai, cantitatea exportată a fost de 4.839 t, mai mare decât în mai 2021: 4.839 t.

Totalul primelor cinci luni ale anului 2022 este mai mic decât totalul din acelaași interval al anului trecut: 19.403 t vs 22401 t.

Valoarea financiară a exporturilor românești de carne de vită este însă mai mare: 53.563.000 euro ( ianuarie – mai 2022 ) vs. 52.987.000 euro ( ianuarie – mai 2021 )

În 2021, exporturile de carne de vită au atins un nivel record: 50.592 t, cu o valoare financiară de 124.847.000 euro.

Cel mai important client este Israelul: 7.548 t în intervalul ianuarie – mai 2022. Carnea de vită din România ajunge și în Iordania, Arabia Saudită, Albania.

Exporturile de carne de vită din Uniunea Europeană sunt mai scăzute în primele cinci luni ale anului 2022, decât în același interval al anului trecut: 384.123 t vs. 457.810 t.

Valoarea financiară este însă mai mare: 1.531.625 euro ( ianuarie – mai 2022 ) vs. 1.462.718 t ( ianuarie – mai 2021 ).

Potrivit unei estimări pe termen scurt a Comisiei Europene, producția de carne de vită din UE ar putea să scadă în 2022, în ciuda prețurilor ridicate. Acest lucru se datorează în principal scăderii efectivelor de vaci, determinată de o restructurare a sectorului.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment