Piața plantelor aromatice la ghiveci este în expansiune în Uniunea Europeană: în Germania, unde este înregistrată cea mai mare cerere națională de pe continent, importurile au crescut cu 45% în ultimii cinci ani, notează siteul freshplaza.com.

Busuiocul la ghiveci este cel mai bine vândut, în procent de 60-75% din totalul ierburilor aromatice proaspete. Din toate soiurile de busuioc verde, cel mai căutat este busuiocul genovez, cultivat de o companie, cum altfel, din Italia, care produce în același timp și semințele necesare.

Franca Castagnoli/SAIS/freshplaza.com

Ideea cultivării busuiocului în ghiveci în scop comercial a apărut în contextul unor cercetări pentru obținerea de semințe rezistente la atacurile unei ciuperci, Fusarium oxysporum. Ca material de studiu au fost folosite semințe de busuioc, iar rezultatele obținute în laborator i-au încurajat pe producători să le aplice în fermă. Cu timpul, au creat soiuri și hibrizi de busuioc rezistente la boli, dar și cu arome puternice, cerute de consumatori.

sursa foto: freshplaza.com


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment