Transportul a fost interceptat de poliția italiană, în 27 martie 2021, în jurul orei 15:00, în colaborare cu inspectorii sanitari veterinari italieni, la ieșirea de pe A3, în apropiere de localitatea Polfer, anunță bolognatoday.it, citată de stiridiaspora.ro. În camion se aflau 670 de miei, număr peste capaciatate maximă de transport prevăzută de regulamentele europene și naționale privind bunăstarea animalelor.

Camionul era compartimentat pe patru etaje, prevăzute cu sistem de ventilație și un sistem de adăpare, dar din cauza aglomerării nu toți mieii reușeau să ajungă la sursa de apă, astfel încât au suferit de sete. Zgomotele din interiorul camionului le-au atras atenția polițiștilor și inspectorilor, care au decis să facă verificări amănunțite. Ei au descoperit că șoferul și însoțitorul său erau români și transportatu mieii din România în orașul Lucca din regiunea Toscana.

Șoferii, în vârstă de 30 de ani, au fost amendați cu 5000 de euro.

În săptămânile premergătoare sărbătorilor de Paște, controalele poliției italiene au fost intensificate pe căile rutiere din toată țara pentru a verifica conformitatea cu legislația UE și națională privind transportul animalelor vii.

Italia este o țară preponderent catolică, iar Paștele catolic este celebrat anul acesta în 4 aprilie.

foto cover @Lantulalimentar.ro


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment