Căutările cele mai intense au fost în luna aprilie a anului trecut, când cea mai mare parte a populației a fost obligată să se supună restricțiilor impuse de autorități în timpul stării de urgență, perioada martie – mai. Restaurantele și cantinele au fost închise, iar serviciile de catering or nu au reușit să facă față tuturor cererilor, or nu au fost solicitate de toată lumea. Prin urmare, în perioada aceea, după ce și-au umplut cămara și frigiderul cu alimente cumpărate de la hypermarketuri ( unii din dvs. își amintesc probabil cozile formate ca pe vremea lui Ceaușescu, în fața alimentarelor ), românii au descoperit arta gătitului la domiciliu. Unii au scos din sertar caietul cu rețete ale bunicilor, dar cei care nu le-au avut sau le-au considerat depășite au intrat pe internet și s-au apucat să caute rețete contemporane.

Rețetele pentru ciorbe, ardei umpluți și chifteluțe au fost printre cele mai populare. S-au înregistrat peste 11,5 milioane de căutări pentru informații și rețete, conform datelor. Asta înseamnă o creștere de aproximativ 5 milioane, comparativ cu aprilie 2019, când era 6,2 milioane de căutări în domeniul culinar. Lucrurile au revenit la normal în luna mai. În total, au fost peste 74 de milione de căutări în domeniul culinar în anul 2020, față de 54 de milioane în 2019. ”, notează jurnalistul Raul Bambu în paginademedia.ro, citând o analiză a SRD Media și Bookingham.

Rețetele pentru ciorbe au fost la mare cautare, anul trecut. Ciorba de perișoare s-a situat pe locul întâi, cu aproape 770,000 de căutări numai în anul 2020. Pe locul doi s-a aflat ciorba rădăuțeană. Aproape 630,000 de români au căutat informații despre aceasta.

Citește articolul integral pe paginademedia.ro.

foto pexels.com/houzlook.com


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment