Constantin Pocai este originar din Dorohoi și lucrează de zece ani ca bucătar în Franța. Acum doi ani a avut norocul să fie selectat ca bucătar secund la bucătăria Prefecturii Lyon, în cadrul Serviciului Protocol, potrivit unor declarații preluate de siteul btonline.ro.

Nici nu își intrase bine în pâine, că a trebuit să organizeze masa vieții lui: un bufet pentru președintele Franței, Emmanuel Macron, pentru omul de afaceri și filantrop American, Bill Gates, și, desigur, pentru mulți alți invitați de seamă care participau la un eveniment dedicat luptei împotriva cancerului.

 “Am fost la o preselecție pentru un post de second de cuisine la un nou hotel restaurant de 5 stele, în Lyon. A fost si cineva de la Prefectură. După ce s-a terminat preselecția, persoana respectivă m-a întrebat dacă mi-ar place un post de second la bucătăria Prefecturii, la serviciu protocol. Am fost la un interviu care a durat 10 minute si mi-am spus punctul de vedere, cum lucrez cu produse naturale și de calitate. Nu aveam ce pierde. Dacă nu mă luau, eram aproape sigur că mă primesc la restaurantul hotelului. După ce am intrat la Prefectură m-au sunat si de la restaurant”, a spus Constantin Pocai care a făcut parte din echipa de protocol la evenimentul organizat în octombrie 2019, în Lyon.

Constantin Pocai, foto btonline.ro

“…am făcut un bufet pentru Bill Gates si Macron. Când am spus că sunt român, veneau să mă vadă ca la zoo pentru că în Prefectura Lyon nu au fost români într-un serviciu așa bun”, a mai spus Constantin Pocai.

După zece ani petrecuți în Franța, Constantin Pocai și-ar dori să revină în Botoșani și să facă ceea ce a învățat de la bucătarii cu care a lucrat.

“La Botoșani, patronul spune ce fel de cartofi prăjiți să faci sau ce fel de borș. Am întâlnit un bucătar care spunea: la voi dacă nu cade din farfurie nu e bun”, a adăugat Pocai.

foto cover pexels.com

Citiți articolul integral pe btonline.ro.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment