AIPROM anunță că au fost sesizate câteva sincope pe lanțul de aprovizionare cu inputuri pe rutele de aprovizionare din afara României ( din cauza pandemiei Covid – 19 ), afectând termenele de livrare pentru unele produse, dar a primit asigurări că în cursul săptămânii viitoare Comisia Europeană va impune tuturor Statelor Membre să pună în aplicare conceptul de Coridor Verde pentru bunuri, inclusiv inputuri agricole, ceea ce ne face să credem că vom pune la dispoziția fermierilor toate soluțiile de protecție estimate pentru un sezon agricol normal că și consum.

Comisia Europeană apreciază că proiectarea și menținerea unui astfel de sistem fluid de circulație pentru bunurile vitale constituie premiza revitalizării economiei într-un interval de timp rezonabil după depășirea crizei actuale.

AIPROM asigură că având în vedere urgenţele momentului pentru protejarea sănătății culturilor agricole, nu numai a oamenilor, întreg personalul din domeniul industriei de protecției plantelor reprezentat de AIPROM este în contact permanent cu fermierii și distribuitorii de inputuri furnizând soluții și produse pentru a preîntâmpina orice probleme legate de sănătatea culturilor.

Companiile membre AIPROM întreprind toate eforturile și iau măsurile necesare pentru asigurarea cantităților de produse de protecția plantelor estimate pentru un sezon normal de primăvara.

”În acest moment nu estimăm că vor exista lipsuri ale produselor de protecția plantelor pentru sezonul actual de vânzări sau cantități insuficiente disponibile la livrare” scrie în comunicatul remis presei.

Donează pentru a susține site-ul lantulalimentar.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Write A Comment